Mijn eigen privé-audio-aflevering 7-Open Excuses aan God, ik bedoel Eric Clapton

Hallo vinylliefhebbers!

Ik was al een tijdje van plan dit bericht te schrijven. Het is voor mij heel persoonlijk. Sommigen zeggen zelfs heilig. Ik bedoel, religieuze bekeringen zijn een groot probleem, toch? Maar eerst moet ik een door vinyl geobsedeerde "religieuze bekering" verduidelijken. Ja. Het is diep, het is alles verterend, het is levensveranderend en het is spiritueel. Het zorgt ervoor dat je iedereen het glorieuze nieuws wilt vertellen dat je hebt gehoord, op deuren wilt kloppen en vreemden bij de kraag wilt grijpen, zodat ook zij kunnen genieten van de voedende gloed van kennis. Want zie je, ik ben tot God gekomen, en met God bedoel ik Eric Clapton.

Mijn huidige rotatie-vinyl-opbergdoos is een bruisend draaihek van activiteit, tot de rand gevuld met nieuwe platen, oude favorieten en "waar je naar moet luisteren". Ik heb echter een paar platen opgemerkt die de veranderende wind maandenlang hebben doorstaan. Albums waar ik steeds naar terugkeer. Rijke, lonende muziek die ik met grote regelmaat opzet, en dit zette me aan het denken. "Waarom heb ik dit niet eerder gehoord?"

Blues Breakers John Mayall met Eric Clapton, 461 Ocean Boulevard, Layla en andere diverse liefdesliedjes, en Slowhand.

Ja, ik hoor het gerommel van teleurstelling, verwarring, verontwaardiging en onverschilligheid.

Natuurlijk ken ik Eric Clapton, hij is tenslotte god. "Heart Full of Soul" was een van de eerste 7 inch-platen die ik ooit als kind kocht. En als vrome fan van de Beatles was ik me terdege bewust van zijn voortreffelijke gitaarwerk op "My Guitar Gently Weeps", en net als elk ander wezen met gevoel was ik goed bekend met Layla (hoewel ik het meest nieuwsgierig was naar de coda van Jim Gordon). ). Ja, ik kende Cream, maar het kon me nooit zoveel schelen om een ​​album te kopen. Vergeleken met Hendrix leek het gebrek aan glans. Clapton leek me gewoon een van de muzikanten die ik moest kennen, maar ik hoefde zijn platen niet te kopen. De singles werden altijd op de radio gedraaid, of in bierreclames. (Herinner je je Michelob nog?) Voor mij leek hij een goed opgeleide universiteitsprofessor die dissertaties op bluesgitaar aanbood, terwijl hij tegelijkertijd lichte popsingles uitbracht. "It's In the Way That You Use It", klonk mij niet als korrelig blauw. Misschien lag het aan de productie? En die bierreclame stonk naar iets dat door een PR-bureau was ontworpen om Clapton cool en gevaarlijk te laten lijken.

Misschien was het mijn leeftijd, of misschien was het mijn ontdekking van JJ Cale (meer dan waarschijnlijk) waardoor ik 461 Ocean Blvd. Wat de reden ook was, ik ging er echt in op. Het geluid? De liedjes? Het was zacht, relaxter en speelser dan ik dacht dat het zou zijn. Ik werd erbij betrokken en besloot voor de blunder te gaan en in de Mobile Fidelity Sound Lab-versie van Derek and the Dominoes te duiken, en de Britse bluesklassieker met John Mayall's Blues Breakers. Beide geweldige albums aan de andere kant van de carrière van Mr. Clapton. De eerste is een door Bonnie en Delaney beïnvloed rockfestijn, met een all-star team van muzikanten die de groove bepalen. De laatste is een baanbrekend Brits eerbetoon aan de Amerikaanse meesters van de elektrische blues.

"Maar waar moet ik nu heen?" Gezel? Achter de zon? Is er één in elke menigte? Nee. Ik ging terug naar mijn liefde voor JJ Cale en liet me leiden door zijn geweldige songwriting.

Kant één van "Slowhand" is een van die zeldzame albums die speelt als de grootste hits. Als muzikant krijg ik er altijd een kick van om mezelf in de studio te bevinden terwijl een album als dit wordt opgenomen en me af te vragen hoe dat moet zijn geweest.

"Dus jongens, we doen 'Cocaine' in 'Wonderful Tonight', in 'Lay Down Sally' en vervolgens in 'Next Time You See Her' en eindigen met waarschijnlijk een van de beste nummers waar niemand over zal praten: 'We 're All The Way' (geschreven door wijlen grote Don Williams)"

Naast zijn spel en eigen songwriting lijkt een van de grootste troeven van Clapton zijn vermogen te zijn om liedjes van anderen te kiezen en te interpreteren, waardoor ze zich volledig eigen worden. Het is geen gemakkelijke prestatie. Zijn uitvoering en begrip van songwriting zijn vergelijkbaar met die van een korte lijst van andere grote muziekvertolkers. Ik durf te zeggen dat hij misschien wordt aangeraakt door de hand van... zichzelf, dat klinkt raar, maar nogmaals, hij is god.

Dus meneer Clapton, het spijt me echt uit de grond van mijn hart dat ik uw almacht niet vóór het afgelopen jaar heb omarmd. Ik heb berouw getoond en ben nu gered. Dus als jij ook in het duister tast, op zoek naar verlossing, probeer Eric Clapton dan eens, het is zeker de moeite waard.

Tot de volgende keer, blijf die was draaien

Filippus

laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd